Inputs

2008/12/08

Tjenatjena.

Som läget med skateparken ser ut nu så börjar det röra på sig ganska så skapligt. Som ni ser nedan så jobbar kommunen på med Västra som förstahandsalternativ, men inte nog med det, dom jobbar fort också.

Detta föranleder oss som har jobbat med det här projektet så här långt, att gå ut för att försöka få inputs från hela, -ska vi kalla det skatefalun, om hur “man vill ha sin park”. Själva läget är det nog inte så stor idé att diskutera i nuläget, det sköts på kommunnivå, som sig bör i en demokrati, men utformningen av själva parken är våran sak, och med vi menar jag egentligen inte ens mig själv utan ni som bor i falun och skejtar där, fasst jag kommer bidra med min åsikter också. Stoppa mig om ni kan.

Som någon slags utgångspunkt, för någon sådan har vi haft behov av när vi talat med kommun, har vi sagt att en tredjedel böj och två tredjedelar street/plaza är vad vi siktar på. Och att böjdelen inte ska vara så monsterhög som i Avesta, utan snarare lägre, tajtare och mer sammanhängande.

Så tänk efter vad ni tycker om det, vill ni har mer eller mindre av nåt, kanske bygga slalombana av hela faderullan? Alla åsikter och idéer är välkomna, men framförallt vill vi höra många åsikter. Bidra gärna med konkreta förslag på vad ni vill ha, oavsett om der rör sig om en tjugo meter hög vertcorner eller en två decimeter hög curb i lätt sluttning, allt är välkommet.

Ni får gärna rita ner era idéer, google sketch-up är ett bra gratisprogram ifall man vill göra det digitalt, så ska vi försöka ha ett möte i angående det här (och en del annat, ta gärna upp annat som ni vill snacka om) någon gång under jullovet.

Christian lillkrille Hedman försöker höra runt lite vad skejtarna i falun vill ha, så stöter ni på honom under julshoppingen så ta gärna tillfället i akt att bolla lite idéer och åsikter.

Om ni har bilder som ni vill visa så kan ni också mejla dom. Om ni inte kan komma på mötet, när det nu blir, och är det odigitala bilder, alltså teckningar eller nåt sånt, som ni vill dela med er av, så kan ni gå in på WeSC-butiken och lämna dom där och säg att det är till skateparken och att jag (eskil) har sagt att ni skulle lämna dom där. Har ni tur blir dom lite arga för det och då kan ni skylla på mig igen.

Ja, det var väl typ det. Nu är det bara hålla tummarna för att det här går vägen, och att Västra fungerar som alternativ i den kommunala processen.

Era åsikter och idéer kan ni lämna nedan (comment) och /eller till info@skateparkfalun.se där ni även kan bifoga bilder.

Hjula i frid!

PS. nya streetdelen i borlängehallen är klar och öppen som vanligt, bara så att ni vet, o man får gärna hjälpa till att bygga bowlen också verkar det som på länken. Ds

Kommentarer är avstängda