Det senaste

2009/03/18

I måndags hade vi alltså klubbmöte där vi tillsammans med arkitekt Johan Berglund gick igenom de senaste planerna för Västra.

Överlag var det ett mycket positivt möte. Johans planer blev genomgågna och de förändringar som föreslogs var av detaljakaraktär, förutom när det gällde pooldelen. Det går fortfarande att komma med synpunkter på planen som ni hittar på en länk i tidigare nyhets-post. Framförallt gäller det pooldelen där Walle och Curb-Janne och kanske även jag själv har någon form av diskussionsgrupp framöver.

Vad pooldelen beträffar lutar det nu åt att vi delar upp poolen i två, med cooping avskilda, separata delar. Den ena, lägre delen kommer antagligen vara rund 1 meter hög med en högre del rund 130 cm. Den andra, högre delen, borde hamna nånstans rund 150 cm.

På tisdagen, igår, hade arkitekt Johan Berglund och undertecknad även ett mycket givande möte med Trafik och Fritid. Andreas från ToF var även med i måndags och kunde guida oss genom lite frågetecken. I tisdagsmötet gick vi främst igenom tekniska detaljer, såsom hur man kan ta hand om regnvatten som regnar ner på ytan. Vi diskuterade även vad som är nästa steg för ärendet och hur vi kan komma att gå vidare.

Kort sagt kan sägas att Johan Berglund nu kommer att föra in de förändringar som vi kom fram till på mötet, samt att han kommer lösa de tekniska detaljerna med vattenavrinningen. När det är klart, vilket det borde vara om några veckor, skickar han in det till Trafik och Fritid som får kika på det och sedan lämnar in det som en bygglovsansökan till Byggnadsnämnden i Falun. Byggnadsnämnden kikar på förslaget och skickar vidare det på remiss till en massa olika instanser. När dom får svarena på remisserna så beslutar dom huruvida bygglovet antas eller avslås.

Hela den här proceduren borde ta någonstans mellan två och tre måndar.

Vill ni ha tag på Curb-Janne eller Walle för att diskutera poolen så prova på Curb eller posta här nedan. Lyckas ni inte få tag på dem på så sätt så mejla info@skateparkfalun.se så fixar jag biffen.

Ride on!

Kommentarer

 • walle
  2009/03/18 - 16:08

  hej. det måste komma igång en disskusion angående bowlerna. framför allt den större bowlen, angånde höjden/er och disign samt andra mått.


 • eskil
  2009/03/18 - 20:57

  Tja,

  Jag tycker att ungefär som mellandelen och höga delen i uppsala, om man inte räknar extensionen som höga (Dom har ju fyra höjder, så De två mittenhöjderna). Dessutom har mellandelen i uppsala en radie som jag tror skulle kunna funka även i bowl.

  Då blir väl höga delen något lägre än ”armarna” i björnsan. Fast radien måste ju isf typ vara en miljon gånger tightare än björnsan.

  Mellandelen i uppsala, jag kan tänka mig att den är ungefär lika hög som Söderbaumska, men mkt tightare böj.

  Känner att jag skulle behöva testa borlängbowlen så att jag kunde referera till den. Men på det stora hela är det svårt att jämföra betong med trä och bowl med miniramp.

  Lägsta i Avesta tycker jag är för lågt. Men höga delen i lilla bowlen, där spinen är. Det tycker jag är en bra höjd på höga delen.

  Ja, det var väl ungefär vad jag tycker.


 • walle
  2009/03/18 - 19:47

  håller med dig om böjjen i avensta den lite högre spinen är ganska ultimat höjd. bolänge bowlen är bra som fan. höga delen är 2m, det tror jag blir för högt, om vi pratar beton. vi ska nog hålla oss någonstans mellan 1,6- 1,7m. jag, lill krille och curb janne kanske ska på studiebesök. återkommer mer med det senare.


 • Linus
  2009/03/18 - 20:00

  Vet ni när bygget börjar??


 • eskil
  2009/03/18 - 14:53

  Nej, det är inte bestämt ännu, förhoppningsvis blir det klart under hösten, men det beror också på när entreprenören har tid och möjlighet att bygga


Kommentera