Möten om upphandling

2011/06/04

Tjena,

Med anledning av lite skriverier och TV-inslag så känns det på sin plats att ge en snabb kommentar om läget med skateparken just nu.

I onsdags var Christian Hedman och undertecknad på Trafik och Fritids kontor och mötte upp men några tjänstemän/kvinnor och politiker.

Som många säkert har förstått så är designen av parken dyrare att bygga än vad vi trott från början. Därmed måste vi skära ned på något sätt för att passa in i den budgetram som vi fått av kommun, och det var alltså därför vi möttes. Vad vi bestämde var att försöka gå vidare med den design som klubben jobbat med i snart 5 år, snarare än att göra en helt ny design, och att istället kapa delar och göra billigare konstruktioner. Som representant för klubben känns det viktigt att bygga en park som medlemmarna varit delaktiga i att utveckla, och vi tror att det finns ganska mycket som man kan spara in på utan att förlora anläggningens särpräglade plaza-karaktär.

Dessvärre blir vi nog tvungna att två betydelsefulla delar av parken också, vilka är den nordöstra platån (närmast i bilden längre ned i nyhetsflödet) och bowlen. Men förhoppningen är att vi kan bygga dessa vid ett senare tillfälle, och kanske hitta andra finansiärer än kommun, som tyvärr inte verkar kunna trolla fram en massa miljoner med knäna hur som helst.

I alla fall så planerar vi att ha ett till möte med kommunen antingen till veckan som kommer eller veckan efter det, varpå det är tänkt att kommunen slutgiltigt skall välja ett anbud och en entreprenör, teckna kontrakt och lämna över bollen till denne.

Att det blir förseningar i byggandet gentemot vad som står på den skylt som står vid västra nu kan man väl visserligen beklaga om man vill. Men efter att ha jobbat med det här i fem år kan jag iallafall säga så mycket att dessa förseningar känns konstruktiva och bygger på att vi tillsammans med kommunen faktiskt har en del verkliga frågetecken att reda ut. Personligen tycker jag inte att nuvarande ”försening” känns frustrerande.

Ja, det var en liten update, ta hand om er!

/

Eskil Österling, FSOSK

Kommentarer

  • eskil
    2011/06/04 - 11:54

    Nästa möte blir nu på fredag klockan 10. Då kommer även en eventuell entreprenör att medverka.

    Själv kommer jag antagligen ha fullt upp efter mötet, men efter helgen borde vi kunna komma med en uppdatering i allafall. Förhoppningsvis tidigare.


Kommentera